Une sortie à Paris et un petit tour au Bonbon au Palais.

Le magasin était fermé mais Georges nous a entendues, ma fille et moi, nous émerveiller devant la vitrine, alors il a ouvert.

Allez voir le petit film ici et vous aurez tout compris.

Je cherchais des fleurs cristallisées pour décorer le sucrier.

I went to Paris with my daughter, I wanted to go to the Bonbon au Palais. The shop was closed because we got there at lunch time (how silly of us!), but Georges heard us admiring the window, and he opened his shop just for us.

I was looking for cristallised flowers to decorate my sugar bowl.

See the little video here and you'll get the feeling of the shop.

IMG_8253IMG_8235

J'ai choisi des fleurs de lilas et des violettes, à déguster juste avant le café.

I chose lilac and violettes, as a treat just before coffee.

IMG_8234IMG_8232

 

 images-2

 

Grâce à La Gamine, je viens de découvrir la fleur de ciboulette, en assaisonnement de salade ou sur une omelette. Profitez-en, c'est la saison.

And thanks to La Gamine, the discovery of the chives flower. There are plenty in the garden, they are in season but I did not know they were so good, sprinkled on a salad or an omelette.

IMG_8270IMG_8264

IMG_8277IMG_8274

IMG_8282

Bon appétit!