My apricot flan

Mon clafoutis aux abricots

IMG_0783

Pour 6 personnes:

1,5 kg abricots

3/4 litre de lait

3 oeufs

75g de farine

180g de sucre en poudre

*

Garnir un grand plat assez profond avec les oreillons d'abricots (abricots coupés en deux et dénoyautés).

Mélanger les trois oeufs avec le sucre, puis y ajouter la farine en la tamisant. Ajouter le lait petit à petit en fouettant pour éviter la formation de grumeaux. Verser sur les abricots et faire cuire 30 minutes (ou un peu plus selon l'épaisseur du clafoutis).

Sortir du four, saupoudrer de sucre et remettre au four jusqu'à ce que le dessus devienne couleur noisette.

*

You will need:

1,5kg apricots

1,5 pints milk

3 eggs

75g flour

180g caster sugar

Cut the apricots in two and remove the stones. Lay the apricot halves on a round buttered dish.

Mix the 3 eggs with the sugar and sift and add the flour. Add the milk little by little. Beat well.

Pour the mixture over the apricots and bake at 400°F for 30 minutes.

Take out of the oven, srinkle with a little bit of caster sugar and put back into the oven for a few minutes until the top becomes golden brown.

Let cool before eating.